Wij zijn wij; de redactie en waarom doen wij wat we doen?
Dit is een website die onvergetelijke voetballers en nostalgische voetbalmomenten weer nieuw leven inroept. Met verhalen, anekdotes, bijnamen, foto´s en filmpjes. De site wordt bijna dagelijks aangevuld met historische spelers.

De voetballers. Ze waren actief op de voetbalmatten in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Maar ook in Deventer en Oss. In wereldsteden Parijs, Londen, Barcelona en Milaan. Maar ook in Osnabrück, Moeskroen, Bilbao en Katowice. In een grote verscheidenheid van nationaliteiten, (voetbal)culturen en niveaus.

De voetballers. Sommigen kwamen en gingen als sneeuw voor de zon. ommigen golden als grote talenten, maar wisten nooit echt door te breken. Anderen waren culthelden wiens namen tot in de lengte van dagen gescandeerd blijven in het stadion van hun oude club. Of middelmatige voetballers die met één onvergetelijk moment voor eeuwig de geschiedenisboeken ingaan. En dan heb je nog de categorie ‘mooie’ voetballers, oftewel de kunstenaars en baltovenaars die met hun trucjes het publiek op de banken kregen, sommigen wat effectiever dan de ander.

De voetballers. Soms kom je weer ergens een naam of gezicht tegen en dan zeg je tegen je vriend of collega: “hé, ken je die nog? Die was ik helemaal vergeten”. Het brengt de mooie momenten uit onze jeugd of later weer naar boven. Ze refereren aan mooie of minder mooie tijden. Tijden van sportief succes of misschien wel verval. Aan momenten die stiekem uit ons collectieve geheugen zijn ontsnapt.

Het aantal voetballers op deze site vormt op dit moment nog maar een fractie van al die onvergetelijke voetballers die onze wereldbol ooit gekend heeft. Grote voetballers, maar vooral ook minder grote voetballers die die ooit op ons netvlies hebben gestaan, maar langzamerhand in de vergetelheid zijn geraakt.

Laten we ze in ere houden, de onvergetelijke voetballers en nostalgische voetbalmomenten!

‘- We zijn ook te volgen via www.twitter.com/kentudezenog en www.facebook.com/kentudezenog
Als bronmateriaal zijn diverse websites gebruikt, waaronder Wikipedia. Uiteraard maken we wel ons ‘eigen’ verhaal en zijn we wars van knippen en plakken. Die sites zijn er al genoeg.’

‘- De pasfoto’s zijn zoveel mogelijk rechtenvrij gedownload vanaf internetsites, mochten er bepaalde foto’s gepubliceerd zijn waarbij dit niet het geval is, dan kunnen eigenaren contact opnemen met de redactie. Veel foto’s komen uit het archief van ANP. Onder elk verhaal plaatsen we de naam en indien vermeld ook de fotograaf.’

‘- Er is de redactie alles aan gelegen om de juiste informatie te publiceren over de voetballers. De bronnen zijn daarom zorgvuldig geselecteerd. Mocht er bepaalde informatie achterhaald zijn of niet correct, neemt u dan graag contact op met de redactie.
‘- We doen er niet moeilijk over als je teksten van onze website wil kopiëren. Als het om grotere stukken tekst gaat, zouden we het wel netjes vinden als je even onze naam vermeldt.’

 

De mannen achter Kent u deze Nog, over ons – de redactie: 

Stoin(poest)
Martijn (1976), oftewel Stoinpoest, was ooit voorbestemd een groot voetballer te worden. Hij was vooral befaamd omdat hij vrijwel alle ballen buitenkantje links nam. Dit had in een heel enkel geval wereldgoals tot gevolg waar nog steeds over gesproken wordt, of ze nu in 1982, 1996 of 2004 gescoord waren en waar oud-specialisten als Michel Platini en Ronald Koeman jaloers op zouden zijn. Helaas waren de scouts niet voldoende overtuigd van zijn ‘buitenkantje rechts’ waardoor Stoinpoest het amateurvoetbal trouw bleef.
Twitter: @stoinpoest

Boa Morten
Maarten (1979), oftewel Boa Morten, was in de jaren ’90 en 2000 een vlugge en vaardige buitenspeler die topscorer was in het uitlokken van penalty’s. De verdediger opzoeken, contact maken, wachten op dat uitgestoken been en vallen maar. Het leverde soms wat ergernis op bij de tegenstander, maar vooral ook punten en kampioenschappen. Het probleem was dat ook op dit onderdeel onvoldoende gescout werd, waardoor Nederland ook Boa Morten nooit op het hoogste niveau heeft zien voetballen.
Twitter: @vanwieringen

Jurrienjo
Jurrien (1988), oftewel Jurrienjo, heeft de pech dat hij op 25 juni 1988 nog net niet geboren was. Hij miste daardoor de legendarische finale van het EK tussen Nederland en Rusland, die door Oranje met 2-0 werd gewonnen in het Olympisch Stadion in München. Een trauma is misschien een groot woord, maar het heeft de carrière van de jonge keeper wel in de weg gestaan en had hem misschien verder gebracht dan waar hij nu staat. Het profvoetbal heeft hij ondanks dit gemis nog steeds niet uit zijn hoofd gezet, hij hoopt dat de scouts hém wel zullen ontdekken!
Twitter: @jurrien_koop

Jasperlaïnen
Van de aimabele voetballiefhebber Jasper (1990), oftewel Jasperlaïnen was al snel duidelijk dat zijn voetbaltalenten vooral buiten de lijnen lagen. Dat besef kwam al in de jongste jeugd, toen hij zonder pardon op doel werd gezet. Tegensputteren had geen zin. Keeper tegen wil en dank.  Niks meer, niks minder. Echt populair werd hij toen hij zijn ploeg ooit voor de dubbele cijfers behoedde en op de schouders het veld af ging. Jeugdleider had beloofd dat Jasper en zijn kornuiten patat kregen als de tegenstander minder dan tien keer zouden scoren. Het bleef slechts 0-9.

Zijn afscheid was vergelijkbaar met die van Zinedine Zidane.  Nadat de snelle rechtsbuiten van het onvolprezen Hoogezand Jasper weer eens te snel af was, besloot hij dat het genoeg was. Jasper nam wraak door zijn benen als een schaar tussen die van zijn razendsnelle tegenstander te planten. Resultaat: wedstrijd gestaakt, Jasper kreeg rood en de wedstrijd eindigde in een veldslag. Na zijn voetbalcarrière werd deze PSV-supporter driemaal clubkampioen tennis bij het almachtige TIOL (Tennis Is Onze Lust).
Twitter: @jaspertheodorie

Hall of Fame

Boomlange
Bart (1985), oftewel Boomlange, is in het amateurgilde berucht vanwege zijn snelheid en doelgerichtheid. Daarnaast jaagt de aanvaller met zijn krachtige postuur menig tegenstander zodanige angst aan dat de wedstrijd al vooraf is beslist. Het probleem van Boomlange was dat de scouts van profclubs ook op dit punt onvoldoende geschiktheid toonden. Daardoor bouwt de spits nu af in een lager amateurvoetbalteam. Boomlange bedankte na meer dan 200 verhalen in juli 2014 voor de eer. Nederland was derde geworden op het WK. Een mooi moment om te stoppen met Kent u deze Nog.

O’Annen
Harry (1962), oftewel O’ Annen, is liefhebber van Ierse folk en Duits voetbal. Ooit een technisch begaafde mandekker op de Drentse en Groningse velden die zowel met links als met rechts de bal over veertig meter met dodelijke precisie op de stropdas legde. Dacht in zijn beste dagen gescout te worden door WKE, maar het was de gebroeders Oosting te doen om zijn vijftien jaar oude Toyota Corolla die hij ter verkoop had aangeboden. Haalde door andere geneugten des levens nooit het maximale uit zijn carrière. Is in dit gezelschap een ervaren rot, maar met afstand het jongst van geest.
Twitter: @HarryAnnen

Stuur de redactie een e-mail

7 reacties

  1. Altijd! 🙂 Dank je wel. We gaan hem op de lijst zetten van ‘nog te plaatsen spelers’.

  2. Ik mis “lytse” Sikke Venema , ex-international en speler naast Abe Lenstra in bij Heerenveen en natuurlijk bij de legendarische “Readsjes” uit Zwaagwesteinde/ De Westereen

  3. Ik mis Gerdo Hazelhekke van FC Wageningen…..
    Groetjes van jullie oude meester uit Zuidhorn, groep 8!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *